CASA MNCC

VenueTurin, Italy
Year2013

Concept

Respect and reinvention were the two concepts leading the Casa MNCC project. Pre-existing elements that provided expressive interest were restored, while spaces were reorganized in an innovative way to redefine geometries and improve functionality.

Development

The most interesting part of Casa MNCC is definitely the geometrical volume built in the living room, which hides the bathroom and laundry room. The block is barely perceivable thanks to skillful camouflage, but divides the living room into two wings with separate functions. Furthermore, a custom-made, long marble table on casters creates a virtual bridge between living room and kitchen. The traditional cement tiles were maintained (like the chevron hardwood floors), but their pattern was rearranged in an ironic and fun way, inspired by Space Invaders. The outcome of this project is a clean space with great flow, able to conserve and revolutionize at the same time, connecting past and future.

CREDITS

CONSTRUCTION SUPERVISION
Marco Capitani

CONTRIBUTORS
Andrea Sassatelli

 

 

PHOTOGRAPHY
Pepe fotografia