Japs! cucina giapponese – De Gasperi

VenueTurin, Italy
ClientJaps!
Year2017

Concept

Opposites rule: light and darkness create an ideal separation, so the same space can serve the two souls in Japs! – fast and slow. This was a 360° project that went from interior decor to branding, connecting every aspect: for example, the decorative motif in the logo became a graphic and architectural element, in a relationship of perfect symmetry between image and architecture. Now each Japs! restaurant offers a different Japanese specialty, effectively connoting the chain’s different venues and sparking clients’ curiosity.

Development

Japs! – De Gasperi makes the separation between opposites extremely sharp with all light elements aligned on the same side. Furthermore, making the counter light stone, framed in iron, makes its volume appear lighter and amplifies the perception of space. Finally, creating very collected spaces – such as the roofed niches with tall tables and stools – make the restaurant feel cozier and more welcoming.

CREDITS

LEAD TIME
October 2017

SURFACE
74 square meter

ARCHITECTURAL/INTERIOR DESIGN
lamatilde

COMMUNICATION DESIGN
lamatilde

PHOTOGRAPHY
PEPE Fotografia

VIDEO
Andrea Silvestro
Francesco Ghisi

SOUND DESIGN
Francesco Fantini

CONSTRUCTION COMPANY
Torino Costruzioni
Fratelli Lika

INTERIOR FINISHES
Baral

ELECTRICAL SYSTEM
GM

HYDRAULIC SYSTEM
Termoidraulica Ferrigno e Caselli

DOORS AND WINDOWS
Galliano Elio

SETUP
Talenti

LIGHTING
Elettrogruppo ZeroUno