EDIT – Italian Pub

VenueMilan, Italy
ClientCondivido
Year2022

Concept

As part of the renovation of the former Farini Scalo industrial area, a historical Milanese railway hub, Edit repositions its brand by evolving from multifunctional space to Italian pub with craft brewery.

Development

The design approach, in addition to maintaining the original architectural character of the site, preserved the industrial legacy of the location with a careful selection of materials and finishes.

The beating heart of the venue, and central element in the project, is the concrete island counter with pewter top, which takes off from the one designed for the first EDIT in Turin, thus giving the interiors a coherent identity. Most of the client experience develops around this counter: one side is dedicated to beer tapping and serving, while the other functions as a coffee and cocktail bar. The milled Viroc paneling, which envelops the entire space and accompanies customers to the different areas in the venue, echoes the counter’s texture for material and visual continuity.

CREDITS

LEAD TIME
September 2021 – April 2022

SURFACE
450 square metres

INTERIOR DESIGN
lamatilde

ARCHITECTURAL DESIGN
Baietto Battiato Bianco

CONSTRUCTION SUPERVISION
lamatilde

PHOTOGRAPHY
Alessandro Saletta (DSL Studio)

INSTALLATIONS
Labanto (mirrors)

CONSTRUCTION COMPANY
Edil Nordovest

ELECTRICAL SYSTEM
New Light Impianti

MECHANICAL SYSTEM
D’Ambrosio Impianti

SETUP
Roma Impianti (iron)
Sai & co. (wood)
Artigiana del Peltro (counter)

EQUIPMENT
Grandimpianti Ali (kitchen)
TMCI (brewery)

LIGHTING
Casa delle lampadine