Camplus – Regio Parco

VenueTurin, Italy
ClientFondazione Ceur
Year2021

Concept

The new shared spaces for Camplus student accommodation were designed to help guests meet and build relationships, with functional areas and communication elements that activate sharing and dialogue.

Development

All areas are highly flexible, allowing for swift space separation and management according to varying needs and activities.

An ample shared table welcomes guests at the entrance, while two large steps offer seating for learning activities or leisure. Small sitting rooms can be used to relax or focus on studying, and one area is specifically designed for guests’ convivial performances. Each part of the space is used in a different way, and expressively set apart by additional flooring in Marmoleum and striking colors.

To complete the interior design, curved accent elements convey a concrete and dynamic vision of the future, bringing it into the present with all the facets Camplus guests care about: the environment, the economy, education as well as daily habits, travels, and the dreams that are part of each individual’s journey.

CREDITS

LEAD TIME
July – October 2021

SURFACE
500 square meters

ARCHITECTURAL DESIGN
PICCO architetti

INTERIOR DESIGN
lamatilde

CONSTRUCTION SUPERVISION
lamatilde

COMMUNICATION DESIGN
lamatilde

PHOTOGRAPHY
Fabio Oggero

TEXTS
Leonardo Caffo

SETUP AND FINISHINGS
ShapeLab