PauBenzo – Plastic Surgery

VenueTurin, Italy
ClientStudio Medico Associato Benzo & Pau
Year2020

Concept

In the setting of a refined, aristocratic building, the interiors of this cosmetic surgery clinic combine the elegance of the surrounding architecture with the technical needs of the practice.
A synthesis of shapes and materials, merging functional spaces with great eye for detail.

Development

To enhance the clinic’s visual character, we restored some of the pre-existing elements – such as the chambranles around doors and windows – and enriched the space with new details that fit in with the building’s original style.
Both transparent and tinted resins were applied to the hardwood floors,
in order to define in a graphical and expressive way the areas dedicated to interacting with clients and those reserved for technical procedures.

The functionalism of the medical-surgical activity is conveyed by custom furniture that stands out for its simple and linear shapes and the washable materials selected for effortless upkeep.

The final outcome is a blend of elements that define an intersection between two apparently opposite languages: the building’s deco elegance and the rigorous functionality of a cosmetic surgery clinic.

CREDITS

LEAD TIME
November 2019 – September 2020

SURFACE
180 square metres

ARCHITECTURAL AND INTERIOR DESIGN
lamatilde

CONSTRUCTION SUPERVISION
lamatilde

PHOTOGRAPHY
PEPEfotografia

CONSTRUCTION COMPANY
PTR costruzioni

ELECTRICAL SYSTEM
Elettrosoluzioni

MECHANICAL SYSTEM
PTR costruzioni

SETUP
Freria Roberto

LIGHTING
Traiano Luce

INTERIOR FINISHES
Red Pubblicità (graphic supports)
Rezina (flooring)